woensdag 22 februari 2017

Pompoensoep

Ik vind dit de lekkerste pompoensoep en het recept is bovendien heel makkelijk. 
Om de soep nog smeuïger te maken strooi ik er wat geraspte jonge geitenkaas op. 




1 middelgrote pompoen (ongeveer een kilo)
1 grote ui
2 tenen knoflook
1 appel
2 bouillonblokjes
50 ml room (of een flinke eetlepel roomkaas)
1 el gedroogde dille

Snijd de pompoen in stukken. Ik neem een oranje pompoen, daar hoeft de schil niet af. Doe de stukken pompoen in een pan. Snijd de uien in grote stukken en voeg dit samen met de tenen gepelde knoflook bij de pompoen. Schil de appel en snijd deze in vier stukken en voeg deze ook toe aan de pompoen in de pan. Doe er 1 liter water toe en 2 bouillonblokjes. Breng aan de kook en laat het geheel een half uur pruttelen (tot de pompoen zacht is). Pureer met de staafmixer alles tot een gladde soep. Room en dille erbij en de soep eventueel verder op smaak brengen met zout en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen